Přeskočit na obsah

Přátelské setkání s beneficí na podporu Ukrajiny

Přátelské setkání spojené s literárně-hudebním pásmem a závěrečnou dražbou obrazů, uměleckých předmětů a voucherů na podporu Ukrajiny. Akce proběhne pod záštitou Diecézní charity Hradec Králové a ve spolupráci s Ukrajinským spolkem.

Pořádá: Galerie Na Parkány a přátelé (Dagmar Popová, Karin Richterová, Hynek Kaplan, Eliška Kuthanová alias Víla Eliška), Adéla Gotwaldová, Jana Mentbergerova, Tomáš Zeman a další)

Protože je akce charitativní, nechceme utrácet žádné finance. To znamená, že nebudeme kupovat občerstvení, dobrovolnicky připravíme něco málo doma a přineseme na místo. Budeme rádi, když se přidáte a i vy přinesete drobnou pochutinu, víno, ovoce apod. a nabídnete ostatním (skleničky i talíře na místě budou). Pekárna V Mouce navíc zajistí drobnou ochutnávku svých výrobků.

Na místě bude kasička, kde je možné dobrovolně přispět. Všechny peníze budou společně s výtěžkem z dražby odeslány na pomoc Ukrajině.

Program

14.00-16.30

Workshop pro děti i dospělé s Vílou Eliškou. Tématem bude intuitivní malování na jedno velké plátno, které půjde na konci večera do dražby.

16:30-17:00 (a průběžně po zbytek akce)

Občerstvení a ochutnávka donesených dobrot, prohlídka galerie, povídání, sdílení apod.

17.00-18.30

Za spolek Ukrajinců promluví Larisa Prodanets (sbírka Leader Project z.u.)

Následovat bude literárně-hudební pásmo:

  • Úvodní báseň Evy Černošové
  • Kytarový koncert Rostislava Coufala se studenty
  • Čtení ze sbírky básní Štěpána Málka
  • Čtení z knihy Evy Černošové “Jak jsem nenapsala knihu “

 

19:00

Dražba obrazů a dalších uměleckých předmětů a voucherů vedená Tomášem Zemanem.